SPORTAANBOD

Vind hier het aanbod van al onze activiteiten:

Keep Fitkeyboard_arrow_down

Spierversterkende- en stabiliteitsoefeningen afgewisseld met stretching voor het gehele lichaam. Met bijzondere aandacht voor de rug (met behulp van klein materiaal)

Music Special +keyboard_arrow_down

In een eerste deel van de les wordt een low impact combinatie (al stappend) gedaan op muziek (ev. met step) waarna spierversterkende oefeningen uitgevoerd worden voor alle spiergroepen, gevolgd door stretching. Iedereen kan meedoen op eigen niveau, door de oefenreeksen even te onderbreken en weer in te pikken Vandaar zeker toegankelijk voor 50+.

Energetics (op muziek)keyboard_arrow_down

De naam spreekt voor zich. Bij deze les komt er energie aan te pas. Energetics is een vorm van aerobics met een hoge impact op de conditie en de BBB-spieren (oftewel bil-buik-beenspieren). De ritmische bewegingen verhogen de vraag naar zuurstof in ons lichaam, wat resulteert in een verhoging van het vasculair vermogen (VO2 max) en een zekere vorm van gewichtsverlies. Deze high impact aerobics vergen niet alleen energie, je krijgt er ook een hoop energie van terug! Tijdens het sporten produceren de hersenen namelijk endorfines, dit zijn gelukshormonen die zorgen voor een fitter gevoel in lichaam en geest. Ze hebben een pijnstillend en kalmerend effect waardoor er stressvermindering optreedt. Redenen genoeg dus om je helemaal te laten gaan op de stimulerende hits die de lesgeefster wekelijks voor jou in petto heeft.


Pilateskeyboard_arrow_down

De pilatesmethode is een bewegingsmethode voor het ganse lichaam om zwakke spieren te versterken en korte spieren te verlengen met als resultaat een betere balans. Dit uit zich in een krachtig, soepel lichaam, een betere houding en een groter lichaamsbewustzijn. Bij pilates gaat het er vooral om om de dieperliggende spieren (diepe buikspieren, rugspieren, bilspieren en binnenkant dijen) te trainen om zo een sterk lichaamscentrum te bekomen: powerhouse. De oefeningen worden 'vloeiend' met grote 'precisie' en 'controle' vanuit je 'lichaamscentrum' uitgevoerd met de nodige 'concentratie' en de juiste 'ademhaling'.

Zumba & Tabatakeyboard_arrow_down

Zumba en tabata

Zumba is een workout van 1 uur waarbij de dansante en opzwepende zumba nummers afgewisseld worden met tabata rondes. Een ideale workout om aan een fitter lichaam te werken en dit op een leuke en dansante manier.

Zumba is een Latijns-Amerikaans geïnspireerde dansfitness die Latijnse en internationale muziek met swingende dansbewegingen combineert. Hierdoor ontstaat een dynamisch, leuk en effectief fitness systeem.

Tabata is een High Intensity Interval Training (HIIT) waarbij één oefeningenreeks slechts 4 minuten duurt. Je voert telkens gedurende 20 seconden een oefening uit met nadien 10 seconden rust, en dit herhaal je 8 keer. Kort maar krachtig!

Zumba open levelkeyboard_arrow_down

Zumba heeft van aerobics de afwisselend rustige en snelle bewegingen en het principe van weerstandsvermogen behouden om het maximum aantal calorieën te verbranden en de spiermassa te vergroten. En van latin-dansen heeft Zumba plezier, sensualiteit en de feestelijke kant behouden. Genieten en afvallen of afslanken op hetzelfde moment daar droomt toch iedereen van! Iedereen kan deelnemen aan het Zumba dansprogramma, van jong tot oud. Het zijn zeer eenvoudige danspasjes die je onmiddellijk beethebt tijdens het leuke salsa ritme. Na enkele weken merk je al gewichtverlies en zie je al een absoluut resultaat met Zumba. Met Zumba Fitness merk je niet dat je aan het sporten bent! Het is een groot dansfeest en je wordt automatisch meegetrokken in het ritme van de swingende latin muziek. Zumba werkt verslavend en vraagt om meer! Eenmaal gestart met Zumba kan je niet meer stoppen. De herinneringen van je jeugdjaren op de dansvloer komen terug en met een brede glimlach geniet je van de heerlijke danslessen van Zumba.

Zumba level 1keyboard_arrow_down

Zumba Gold is een fitness programma dat speciaal ontwikkeld is om de beginselen van het internationale dans en fitness programma Zumba onder de knie te krijgen. Het is ontwikkeld voorbeginners, actieve ouderen en alle andere deelnemers die speciale aanpassingen nodig hebben voor een succesvolle work-out. Ontwikkeld om de basisbewegingen van Zumba te leren is dit explosieve programma makkelijk te volgen. Zumba Gold garandeert dat IEDEREEN, ongeacht de leeftijd,  een veilige en effectieve work-out kan volgen en creëert dezelfde party sfeer die Zumba juist zo leuk, anders en makkelijk te volgen maakt.

Figuurtrainingkeyboard_arrow_down

Een efficiënte workout, waarbij het volledige lichaam wordt getraind en waarbij de "probleemzones" met gerichte oefeningen doeltreffend worden aangepakt. Een betere spierkracht en spanning is het doel, alle spiergroepen worden aangesproken, iedereen kan deelnemen.  De hoofdspier groepen (de 4 B's) worden hier als hoofdzaak getraind (borst, buik, benen, billen). Je lichaam wordt hierdoor strakker en steviger. Een absolute must om minstens 1 uurtje per week in je programma te verwerken. Een veilige workout, geschikt voor alle leeftijden.


Stoelgymnastiekkeyboard_arrow_down

Aangezien er op sporten geen leeftijd staat, bieden we ook een les voor 65-plussers aan.

De stoelgymnastiek bestaat uit lichte cardio-vasculaire training (oefeningen voor hart en longen), spierversterkende oefeningen afgewisseld met stretching (met behulp van klein materiaal, zoals Dyna bands, dumbells en zachte ballen). Tijdens de lessen worden de armen, de benen en de rompspieren getraind. Alle lessen worden gegeven ‘zittend’ op een stoel, uitgaande van een ‘actieve zit’ en worden afgewisseld met staande oefeningen voor balanstraining met lichte steun op de leuning van de stoel.


Total body workoutkeyboard_arrow_down

Heb je nood aan een training zonder moeilijke choreografieën waar spierversterkend wordt gewerkt dan is deze training zeker iets voor jou (mannen, vrouwen, jong en oud zijn welkom). Na een algemene warming-up volgen een reeks spier verstevigende oefeningen waarbij systematisch elke spiergroep wordt getraind. Het programma bevat een mix van verschillende spier verstevigende methoden, zodat de spieren steeds op een andere wijze worden getraind. Je oefent niet alleen met de klassieke handhaltertjes,We hebben veel materiaal in huis : Dyna bands, Body bars, Pilates ringen. De spieren worden strakker en dit resulteert in een merkbare figuur verbetering!


Piloxingkeyboard_arrow_down

Is een nieuwe high-energie fitness workout, waarin de flexibiliteit en de spieropbouw van Pilates, de snelheid en cardio-training van boks en het plezier en de sensualiteit van dans worden gecombineerd. Een leuke en uitdagende les waarvan je je 'sleek, sexy en powerful' gaat voelen.


Pop-pilateskeyboard_arrow_down

Pop-pilates is een total-body-workout waarbij de klassieke pilatestechnieken en ook nieuwere pilates houdingen worden uitgevoerd op het ritme van hedendaagse Pop-muziek.  Een “dans op de mat” die zorgt voor een verbeterde lichaamshouding, een sterkere core en betere ademhalingscontrole.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x